Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, anunţă Administraţia Prezindenţială, citată de Mediafax.

Legea a devenit aplicabilă încă de pe 20 mai după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunța intrarea în vigoare a noilor tarife ale polițelor de Răspundere Civilă Auto (RCA). Legea prevede, printre altele, suspendarea poliţei, încheierea acesteia şi pe o perioadă de o lună sau despăgubirea la orice service.

Camera Deputaţilor a adoptat în data de 16 mai legea privind asigurarea RCA, asiguraţii având posibilitatea să contracteze o poliţă de asigure pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, să o suspende pe perioada imobilizării vehiculului şi să fie despăgubiţi indiferent de service-ul la care merg

Vă reamintim ca: plata primelor de asigurare se face integral sau în rate conform acordului dintre asigurat şi asigurătorul RCA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =