Caută
Close this search box.

Florin Piersic Jr. a părăsit scena în timpul spectacolului, după ce unui spectator i-a sunat telefonul

Florin Piersic Jr. a părăsit scena Teatrului Godot în timpul unei reprezentații, deranjat de faptul că unui spectator din primul rând i-a sunat telefonul, iar acesta nu s-a deranjat să îl închidă. Pe scenă se juca piesa Freak Show, iar spre final, actorul rostea un monolog dedicat mamei sale, actrița Tatiana Iekel, care s-a stins din viață în urmă cu două săptămâni.

La spectacol a participat și fiica de 11 ani a lui Florin Piersic Jr., iar întâmplarea a fost povestită într-o postare pe Facebook de mama acesteia, actrița Dorina Chiriac.

„”Ultimul monolog e pentru bunica Soniei și-a lui Sașa”, continuă de pe scenă cel mai bun actor. Fetița se face dintr-o dată dreaptă. Atentă ca un animal de câmp la un anume foșnet. „O să plâng”, fetița plânge. Mama o ia în brațe. Fetița ascultă monologul. E despre zâmbet. Fetița e atentă. Zâmbește. Plânge și zâmbește. „E frumos.” În fața scenei sună un telefon. Actorul cel mai bun spune povestea mai departe. Și plânge și zâmbește. Ca fetița. Și sună telefonul. În primul rând, la prima masă, sună un telefon sub zâmbetul actorului. Sub ochii care nu lasă nici o lacrimă să curgă. Sună. Publicul ignoră telefonul. Actorul ignoră telefonul. Se luptă cu tot ce îi contrazice simțurile, se calcă în picioare prin toate dinăuntrurile, moare, învie, umblă, construiește poduri de emoție, dărâmă, construiește iar. Și telefonul sună. „Gata”, spune încet și calm actorul. „Nu pot. E umilință. E absurdă situația. Nu-i drept. Spectacolul se încheie aici. Vă mulțumesc. Atât a fost. Mulțumesc, Sonia, că ai venit de ziua ta. Vă mulțumesc”. Actorul cel mai bun a ieșit în culise simplu. Și nu a mai intrat. Adică nu a mai ieșit. Că la aplauze se iese. Publicul a aplaudat. Actorul cel mai bun nu a ieșit.
Aplauzele s-au oprit””, a scris Dorina Chiriac.

Smartphone-urile și rețelele de socializare au schimbat modul în care se comportă spectatorii la un spectacol de teatru, atrăgea atenția Oana Pellea într-un interviu la emisiunea În Fața Ta. Actrița a povestit că a fost nevoită chiar să oprească un spectacol ca să-i roage pe spectatori să pună telefoanele deoparte.

„Îmi înregistrează spectacolul sau răspund la telefon. Și o să se schimbe din ce în ce mai mult. Am introdus o replică într-un spectacol care permite asta. De obicei doamnele sunt pe Facebook în sala de spectacol. Și doamne care stau în primul rând. Ceea ce este incredibil este că noi îi vedem. Știți ce cred: acest fapt de a sta în întunericul sălii ai senzația că ești anonim, că nu te vede nimeni, că ești ferit de orice, că ceea ce se întâmplă pe scenă este o altă realitate, că ceea ce se întâmplă pe scenă este o realitate care nu se poate întrerupe pentru că e deranjată…e ca la film”, a spus actrița la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

FOTO: diasporaro.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri