Caută
Close this search box.

Vladimir Putin: Hackerii puteau să se afle chiar în SUA

Vladimir Putin, într-un interviu citat de AFP, comentează despre hacherii ruși care ar fi inflențat alegerile prezidențiale americane, afirmând că acestia puteau să se afle oriunde, chiar în SUA.

„Hackeri puteau să se afle oriunde. Ei pot fi în Rusia, în Asia… chiar în America, în America Latină”, a declarat Putin în acest interviu pentru postul de televiziune american NBC. Interviul urmează să fie difuzat integral duminică, dar extrase din el au fost făcute publice vineri, scrie Agerpres.

„De altfel, s-ar fi putut ca hackeri să se afle în SUA, care au pus foarte abil și foarte profesionist responsabilitatea pe umerii Rusiei”, a continuat Putin. „Conform unor calcule, era util pentru ei să publice anumite informații și atunci ei le-au publicat, citând Rusia. Vă puteți imagina așa ceva? Eu pot”, a declarat președintele rus.

În timpul campaniei electorale americane din 2016, documente privind campania democratei Hillary Clinton, contracandidata republicanului Donald Trump, au fost piratate de persoane necunoscute și făcute publice de WikiLeaks, platforma pentru publicare de documente secrete fondată de Julian Assange.

Serviciile de informații americane l-au acuzat pe Putin că a ordonat piratarea campaniei democraților, pentru a-l favoriza pe Trump, care și-a făcut publică intenția de a ameliora relațiile dintre Washington și Moscova. Însă nicio dovadă privind o astfel de ingerință în alegerile din SUA nu a fost furnizată, iar Rusia a respins mereu aceste acuzații americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri