Caută
Close this search box.

Iohannis: Nu putem permite antisemitismului să amenințe sănătatea democrațiilor noastre

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Forumul Global al American Jewish Committee, că România, ca stat-membru al NATO şi al UE, va fi unul dintre cei mai puternici piloni transatlantici în UE, afirmând că securitatea UE este extrem de importantă pentru cea a Statelor Unite.

Klaus Iohannis efectuează, în perioada 4 -9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, urmând să aibă o întâlnire oficială, la Casa Albă, cu preşedintele SUA, Donald Trump.

“SUA are nevoie ca UE, ca partener strategic, să fie puternică şi unită. Securitatea UE, în sensul cel mai larg, a întregii Europe este extrem de importantă pentru securitatea SUA. Aşa a fost şi va fi întotdeauna. Vă pot asigura că vom fi unul din cei mai puternici piloni transatlantici în Uniunea Europeană. Legătura transatlantică va continua să fie cea mai puternică garanţie a noastră pentru securitate, libertăţi fundamentale şi prosperitate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Forumul Global al American Jewish Committee.

Klaus Iohannis a susţinut că România a avut cea mai mare creştere economică din UE în 2016, afirmând că economia românească este un mediu sigur pentru companiile şi investiţiile americane.

„Găzduirea de sistemului de la Deveselu este unul din cele mai importante proiecte ale Parteneriatului Strategic (…) Însă, sunt sunt si alte dimenisiuni, dincolo de cea de securitate. România, ce a avut cea mai mare creştere economică în Uniunea Europeană în 2016, întâmpină companiile şi investiţiile din SUA oferind un mediu sigur şi deschis. De asemenea, aşteptăm cu mult interes un progres mai mare în dimensiunea de inovare, educaţie şi cercetare, acestea fiind domenii de mare importanţă pentru viitorul nostru comun,” a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni seară, distincţia Light Unto the Nations, conferită de American Jewish Committee.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri