Caută
Close this search box.

ONU cere găsirea unei soluții a două state, israelian și palestinian

onu

 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut luni încetarea ocupației Israelului în urma ”Războiului de șase zile” din 1967 și găsirea unei soluții negociate a două state pentru soluționarea conflictului israeliano-palestinian, relatează Xinhua.

”Încetarea ocupației care a început în 1967 și obținerea unei soluții negociate a două state este singurul mod de a pune bazele unei păci durabile care să întrunească nevoile de securitate israeliene și aspirațiile palestiniene pentru statalitate și suveranitate”, a afirmat Guterres.

Soluționarea conflictului israeliano-palestinian va elimina un motor al extremismului și terorismului violent în Orientul Mijlociu și va deschide căile pentru cooperare, securitate, prosperitate și respectarea drepturilor omului pentru toți, arată Agerpres.

El a cerut ambelor părți să revină la negocieri directe pentru a rezolva toate problemele legate de statutul final pe baza rezoluțiilor ONU, acordurilor pe această temă și a dreptului internațional.

Luni, se împlinesc 50 de ani de la începerea războiului arabo-israelian, în 1967, în urma căruia Israelul a ocupat Cisiordania, Ierusalimul de Est, Gaza și Platoul Golan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri