Caută
Close this search box.

Adriean Videanu şi Ioan Niculae, trimişi în judecată în dosarul „Gaze ieftine”

După șapte ani de anchetă, dosarul „Gaze ieftine” ajunge în instanţă. Omul de afaceri Ioan Niculae, fostul ministru Adriean Videanu și mai mulţi foști șefi din Romgaz sunt în boxa inculpaţilor. Este vorba despre vânzarea de gaze naturale la preţ preferenţial către firmele lui Ioan Niculae.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la delapidare şi delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.

Adriean Videanu, în calitate de ministru, ar fi aprobat şi semnat mai multe ordine şi memorandumuri în vederea favorizării companiei lui Ioan Niculae – Interagro. Prejudiciul, susţin autorităţile, s-ar ridica la peste 280 de milioane de lei.

Acuzaţia principală se referă la modul în care grupul Interagro, deţinut de Ioan Niculae, a beneficiat de gaze din producţia internă la un preţ subvenţionat.

 

Ancheta a mers greu. În patru ani, a fost nevoie de refacerea mai multor expertize prin care era stabilit un prejudiciu.

În acest dosar, procurorii DIICOT au cerut şi urmărirea penală a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, potrivit digi24.ro. Politicianul este acuzat de aceleaşi fapte ca Adriean Videanu, dar nu a fost pus sub acuzare pentru că Parlamentul a refuzat să-i ridice imunitatea. Acest lucru s-a întâmplat de două ori – în octombrie 2013 și februarie 2015.

FOTO: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri