Caută
Close this search box.

Galați: Program amplu de prevenire a consumului de droguri

În perioada 20-25 iunie, la Galați se desfășoară săptămâna dedicată Zilei Mondiale Antidrog, la care vor participa peste 60.000 locuitori.

„CIADO România în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați dezvoltă, timp de 6 zile, cel mai complex program de prevenire a consumului de droguri aplicat vreodata în România. Timp de 6 zile, 80 voluntari vor distribui 60.000 mape ce conțin informații despre simptomatologia tânărului consumator de droguri”, precizeaza un comuncat de presă difuzat de CIADO. Vor avea loc seminarii și conferințe ad-hoc în intersecțiile principale din municipiu, se vor realiza peste 5000 interviuri cu locuitorii Galațiului despre comunitate și implicarea lor în programele comunității și se vor organiza expoziții privind implicarea tinerilor în programul național “Tinerii și propriile lor valori “. De asemenea, Festivalul urban -Street GALFESTˮ va include basket 3X3 (aflat în programul FIBA), fotbal 4X4 și skateboarding/role.

În perioada 23-25 iunie, pe platoul din fața Sălii Sporturilor vor avea loc spectacole pentru copii, evenimente culturale și artistice, se vor lansa în fiecare zi peste 1000 lampioane, 1000 baloane cu heliu și un impresionant joc de artificii va închide festivalul urban. CIADO va organiza în data de 24 iunie Conferința “Administrația publică, pilon central al Strategiei Naționale Antidrogˮ, la care vor fi invitați primarii și președinții de Consilii județene din: Constanța, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea, Vaslui, Neamț, Bacău, Iași, Suceava și Botoșani. Președintele CIADO, acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, va invita la Conferința în data de 24 iunie personalități ale lumii politice, academice dar și miniștri responsabili cu aplicarea Strategiei Naționale Antidrog.

CIADO România este cel mai reprezentativ și mediatizat ONG antidrog din România, cu cele mai complexe și vizibile programe de prevenire, educație civică și responsabilitate comunitară, ce în acest an sărbatorește un deceniu de activitate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri