Caută
Close this search box.

Fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată de Pachetul Curții de Apel Ploiești

vlad cosma

Fostul deputat PSD Vlad Cosma și omul de afaceri Petrică Ușurelu au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare în legătură cu sponsorizarea unei campanii electorale.

Potrivit unui comunicat postat, luni, pe site-ul Ministerului Public, procurorii din cadrul PCA Ploiești i-au trimis în judecată pe Petrică Lucian Ușurelu, pentru evaziune fiscală, delapidare și spălare a banilor, pe Vlad Cosma, fost deputat PSD, la data faptelor președinte al organizației de tineret a PSD Prahova, pentru instigare la evaziune fiscală și spălare a banilor, și pe omul de afaceri Răzvan Alexe, pentru complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

Anchetatorii spun că faptele au legătură cu finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012.

„La începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea dată președinte al Organizație de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe inculpatul Ușurelu Petrică Lucian, administrator al SC Allinso Business Park SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societății factura fictivă nr. 243/10.03.2012 emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA. Factura fiscală menționată, împreună cu alte documente justificative, au fost puse la dispoziția inculpatului Ușurelu Petrică Lucian de către inculpatul Alexe Răzvan”, se precizează în comunicat.

Conform documentului, Petrică Ușurelu, cunoscând că banii provin din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, a dispus, în datele de 10.04.2012 și 11.04.2012, efectuarea plății în conturile societății comerciale de tip fantomă Alex Design SRL, a sumei de 1.086.240 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri