Caută
Close this search box.

Insula Lesbos zguduită de un seism de 6,3 grade, produs în Marea Egee

Zece persoane au fost rănite luni pe insula grecească Lesbos, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,3, care a avut loc în Marea Egee și a fost resimțit la Atena și la Istanbul, a informat televiziunea publică din Grecia, citată de AFP.

Victimele provin din micul sat Vrisa, a precizat declarat televiziunea ERT, adăugând că o femeie a fost prinsă sub dărâmături.

„Încercăm să salvăm victima de sub dărâmături”, a declarat șeful departamentului regional de pompieri, Mario Apostolides. Potrivit acestuia, „zeci de case s-au prăbușit și drumurile au fost blocate” în această zonă, cea mai afectată de cutremur.

Epicentrul cutremurului a fost situat la circa 11 kilometri sud de satul Plomari, pe coasta sudică a insulei grecești Lesbos, la o adâncime de 5,7 kilometri, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

„Mai multe clădiri (…) au fost avariate. Evaluăm în prezent prejudiciul”, a declarat primarul din Plomari pentru postul TV ERT.

Cutremurul a fost resimțit până la Atena, dar și la Izmir, în vestul Turciei, precum și în unele cartierele ale Istanbulului. Pe moment, în Turcia nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Potrivit Agenției pentru gestionarea situațiilor de urgență din Turcia (Afad), seismul a fost urmat de două replici cu magnitudinea de 4,9.

De la începutul anului, coasta turcească a Mării Egee a fost zguduită de mai multe cutremure cu magnitudinea de 5 — 5,5, ceea ce indică frecvența și amploarea seismelor înregistrate în zonă.

În 1999, două cutremure de peste 7 grade pe scara Richter au devastat zone dens populate și industrializate din nord-vestul țării, în special pe cea a Istanbulului, provocând 20.000 de decese.

Un răspuns

  1. O fi razbunarea tardiva a zeilor, pentru pacatele vechi!:

    „…Sau mai aproape, unde centurioni duri si zelosi,/
    Tot iscodeau din vila-n vila dupa poeti rebeliosi,/
    Si unde arbiter-eleganteae si-a taiat venele cu un stilet,/
    Iar Nero, a ars La Grande Citta, doar pentru a se simti poet.///

    Si mai aproape, unde lui Socrate i s-a ciupit piciorul,/
    Si unde Prometeu ruga zadarnic corbii, ca sa isi iee zborul,/
    Iar Sappo Eresia care canta si tot visa sa aiba o sotie,/
    Pe ostrovul ascuns de ape, a Lesbienilor imparatie.///

    Da, acolo unde peste ape sarate si paduri de albi dafini,/
    Acolo unde menestrelul Arion, scapat de oameni rai, cativi,/
    Zburda in ape inspumate, pe aripioare de delfini,/
    Cantandu-si ditirambii, si impreuna cu Sappo, ai Lesbienilor nativi…”///
    („Noaptea Petuniilor”- Poeziile.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri