Caută
Close this search box.

Airbus pune la cale cel mai mare proiect militar al Europei

Airbus vrea să construiască un avion de vânătoare care să devină standardul în Uniunea Europeană, un avion care să înlocuiască F-16 al americanilor, Rafale-ul din Franţa şi Eurofighter-ul, astfel încât toate ţările să aibă aceeaşi tehnică militară.

Armonizarea achiziţiilor făcute de armatele naţionale e propusă de Comisia Europeană şi, chiar dacă Parlamentul încă nu şi-a dat acordul, în privat se fac deja planuri.

Integrarea armatelor europene e şansa pe care Airbus nu vrea să o rateze. Pregăteşte un nou avion de vânătoare şi deja guvernele din Germania şi Spania au intrat în proiect, au declarat oficialii companiei pentru Handelsblatt, citaţi de digi24.ro.

Se poartă însă discuţii şi cu alte guverne. Airbus speră că şi Franţa se va alătura, mai ales că avionul său de luptă Rafale va fi pensionat în 2030.

Presiunile pentru standardizarea tehnicii militare sunt acum mai mari ca oricând. Uniunea Europeană vrea să creeze un fond pentru cercetare militară şi pentru achiziţii comune, un fond de 1,5 miliarde de euro pe an tocmai pentru a încuraja dezvoltarea unui avion de luptă european, a dronelor militare sau a unui tanc pe care să-l folosească toate armatele naţionale.

FOTO: balcanii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri