Caută
Close this search box.

Bilanț provizoriu al incendiului din Londra: 6 morți și peste 70 de răniți

În incendiul uriaş de azi dimineaţă din blocul de locuinţe de 24 de etaje din nord-vestul Londrei s-a aflat că numărul victimelor care și-au pierdut viața este 6 persoane, relatează presa britanică.

Numărul pacienților tratați în spitalele din Londra a crescut la 74, anunță The Guardian, iar 20 dintre aceștia sunt în stare critică. Cel puțin 6 persoane și-au pierdut viața, iar pompierii spun că există posibilitatea ca în clădirea distrusă de incendiu să mai fie descoperite și alte victime.

Poliția britanică a confirmat faptul că șase persoane și-au pierdut viața în incendiu și este de așteptat ca numărul morților să crească: „Pot confirma șase victime până acum, însă numărul probabil va crește în timpul a ceea ce va fi o operațiune complexă de recuperare a victimelor aflate în clădire, care va avea loc pe parcursul mai multor zile. Multe alte persoane primesc îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Posibile cause ar fi un frigider care ar fi explodat și materialele folosite pentru renovarea fațadei clădirii, în urmă cu un an, relatează BBC News. Brigada Pompierilor din Londra spune însă că deocamdată nu se poate pronunța asupra cauzelor care au dus la izbucnirea flăcărilor.

Compania care s-a ocupat de renovarea fațadei spune că nu știe dacă există o legătură directă între modul și rapiditatea cu care s-au propagat flăcările și materialele folosite la renovare.

Cu toate acestea, blocul turn a fost încadrat în categoria de risc mediu de incendiu, după ce a fost renovat. În plus, în urmă cu trei ani, locatarii au ridicat mai multe probleme și îngrijorări cu privire la siguranța clădirii în caz de incendiu, însă solicitările lor au rămas fără răspuns.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri