Caută
Close this search box.

Mihai Busuioc refuză să plece de la conducerea SGG

Omul lui Dragnea, secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, refuză să sa contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din funcţie, iar fără semnătura acestuia Monitorul Oficial nu publică actul de demitere, dat fiind faptul că Regia Autonomă ”Monitorul Oficial” se află în subordinea SGG, scrie News.ro.

Situaţia este generată de un articol din legea de funcţionarea a Monitorului Oficial care spune că acesta “funcţionează sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”.

Potrivit Hotnews,  se caută soluţii pentru revocarea lui Busuioc din funcţie, pentru ca fostul premier Victor Ponta să poată prelua această funcţie. Busuioc le-ar fi dat asigurări miniştrilor apropiaţi de Liviu Dragnea, cum ar fi Carmen Dan, că nu vor fi schimbaţi din funcţie deoarece nu va contrasemna ordinele de demitere.

Ultimul Monitor Oficial publicat joi seară are numărul 448, iar primul de vineri dimineaţă este 450. În ambele sunt alte decizii ale premierului, contrasemnate de Busuioc.

Foto: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri