Caută
Close this search box.

Turcan: Plenul pentru citirea moţiunii, convocat ilegal. PNL fie nu votează, fie nu participă la vot

raluca Turcan

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, că şedinţa plenului reunit de duminică în care se va citi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu a fost convocată conform Regulamentului şi într-un mod legal, iar parlamentarii liberali fie nu vor participa deloc la vot, fie vor sta în sală, dar nu vor vota, deoarece este o bătălie în interiorul PSD.

Întrebată ce va face PNL mâine, când se va citi moţiunea de cenzură în plenul reunit al Parlamentului, Raluca Turcan a spus că şedinţa a fost convocată într-un mod ilegal.

„Vom decide ce va face PNL mâine, în condiţiile în care şedinţa nu este convocată conform Regulamentului şi într-un mod ilegal. Majoritatea încă e la PSD, majoritatea e PSD-ALDE, e în mâna lui Dragnea. Procedural ar trebui convocat un BPR în care să se depună moţiunea de cenzură, să fie analizată, se vadă dacă e semnată aşa cum prevede Regulamentul, apoi lăsată spre dezbatere şi ulterior votul final”, a explicat preşedintele interimar al PNL.

Ea a susţinut că social-democraţii doresc „să facă totul pe repede înainte, nu ţin cont de nici un fel de regulă, e un precedent înfiorător”.

Întrebată dacă liberalii se gândesc să boicoteze şedinţa de plen şi să nu asigure cvorumul, Raluca Turcan a spus, citată de News.ro:

„Dacă ar fi după mine, lucrul acesta aşa ar trebui să se întâmple, decizia însă va aparţine echipei de conducere pe care PNL o va vota mâine”.

Chestionată în continuare care va fi poziţia PNL la votul moţiunii de cenzură, ea a spus că parlamentarii liberali fie nu participă deloc la vot, fie stau în sală şi nu o votează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri