Caută
Close this search box.

Incendiu la Londra: Blocul fusese izolat cu materiale ieftine

Materialul folosit la izolarea Grenfell Tower din Londra a fost o variantă ieftină, care nu este rezistentă la incendii, a declarat un director al companiei care a produs panourile izolatoare, Omnis Exteriors, citat de The Guardian.

Omnis Exteriors oferă două tipuri de izolaţii: o variantă ignifugă şi o alta, mai ieftină cu 2 lire sterline metrul pătrat, care nu este ignifugă. Compania a livrat varianta mai ieftină companiilor care au izolat Grenfell Tower, a spus directorul John Cowley, citat de News.ro.

“Noi am livrat componente pentru un sistem creat de echipa de design şi construcţie pentru acel proiect”, a explicat Cowley.

Compania Harley Facades a confirmat că a instalat la Grenfell Tower panourile izolatoare cumpărate de la Omnis.

În Germania, companiile de construcţii nu pot folosi izolaţii cu material plastic la blocuri mai înalte de 22 de metri, tocmai de teama propagării incendiilor.

Şi codurile de construcţii din Statele Unite interzic folositea de panouri din metal-compozit, fără miez ignifug, la clădiri mai înalte de 15 metri.

În Marea Britanie nu există astfel de restricţii.

Ancheta va analiza şi alţi factori care ar fi putut contribui la tragedie, inclusiv modul în care au fost instalate scările de evacuare, montarea barierelor antiincendiu la fiecare etaj şi eventuale găuri rămase în urma renovării, ce ar fi putut permite scânteilor să intre.

Cincizeci şi opt de persoane care se aflau în Grenfell Tower în noaptea incendiului sunt date dispărute şi probabil că şi-au pierdut viaţa, a anunţat sâmbătă comandantul Poliţiei Metropolitane din Londra.

FOTO: thesun.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri