Caută
Close this search box.

Numărul săracilor din România se va dubla anul viitor, conform Legii

”Legea sărăciei”, care va intra în vigoare de ”ziua păcălelilor”, 1 aprilie 2018, spune că numărul familiilor sărace din România, care primesc ajutor social, se va dubla peste aproxiamtiv un an! De la 400.000 de familii sărace acum, se va ajunge la 800.000, atunci!

Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), va unifica venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei și ajutorul pentru încălzire a fost promulgată de preşedintele Iohannnis şi va intra în vigoare din 1 aprilie 2018. Teoretic, această lege vrea să simplifice modul de umărire şi de ameliorare a sărăciei din ţara noastră. Mecanismul principal constă în micşorarea impozitului pe veniturile săracilor, cu 50%. Practic însă, există o problemă… ”VMI va acoperi un număr mai mare de persoane afectate de sărăcie comparativ cu programele pe care le înlocuiește, estimându-se că numărul familiilor sărace acoperite de VMI va crește de la circa 400 de mii la 800 de mii”, explică Ministerul Muncii despre această lege.  Asta însemană că peste un an, numărul familiilor sărace din ţara noastră va fi, oficial, dublu.

Cum poate o lege care vrea să diminueze sărăcia, să crească numărul persoanelor asistate social, este mai greu de înţeles…

Şi contextual internaţional al sărăciei este sumbru

Datele sărăciei nu sunt triste doar pentru România! Iată ce rezervă viitorul, pe plan mondial, conform volumului ”Are capitalismul viitor?”: ”Criza capitalistă este aşteaptată în jur de 2030 – 2050”, iar omenirea trebuie să se aştepte la „50% şomaj în 2040 şi 70% nu cu mult după aceea, ceea ce reprezintă criza terminală a capitalismului”. Mai departe: ”Cei săraci ar putea primi suficient ajutor de şomaj şi ajutor caritabil pentru a evita o revoltă, sau ar putea fi reprimaţi”. Cartea, scrisă de cinci dintre cei mai buni sociologi și politologi ai lumii, a apărut în 2014. Ea are previziuni sumbre şi pentru viitorul imediat: „Războiul e tot mai probabil şi creşte pericolul ca micile conflicte regionale să fie atrase în conflicte geopolitice pe scară mare”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri