Caută
Close this search box.

Suprafața României, mai mare cu 6 kilometri pătrați

Suprafaţa României a crescut cu 6 kilometri pătraţi (kmp), până la 238.397 kmp, în urma unei actualizări realizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), arată un raport al Institutului Naţional de Statistică (INS) citat de News.ro.

„Suprafaţa totală a teritoriului este de 238.397 km2. Suprafaţa totală a României a fost actualizată de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în conformitate cu prevederile Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr.7/1996, cu modificările şi completările ulterioare”, arată raportul publicat de INS.

În urma actualizării suprafeţei României, toate documentele oficiale şi site-urile de informaţii publice vor trebui, de asemenea, actualizate.

Suprafaţa României se modifică în timp, sub efectul schimbării cursului Dunării sau cursurilor râurilor care reprezintă frontiere cu statele vecine (Prut, Tisa, Mureş) şi mai ales pe ţărmul Mării Negre – unde suprafaţa creşte ca efect al depunerilor aluviunilor Dunării şi scade ca urmare a eroziunii, mai ales în sudul Litoralului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri