Caută
Close this search box.

Boris Johnson mizează pe un ‘rezultat fericit’ în negocierile cu UE privind Brexit-ul

Boris Johnson

Marea Britanie mizează pe un ‘rezultat fericit’ atât pentru Londra, cât și pentru Uniunea Europeană în negocierile privind Brexit-ul care urmează să înceapă luni la Bruxelles, a dat asigurări ministrul de externe britanic Boris Johnson, potrivit AFP.

„Consider că întregul proces va duce la un rezultat fericit”, a spus Johnson, la sosirea la o reuniune cu omologii săi din UE la Luxemburg.

„Cred că acestea pot fi gestionate cu profit și onoare pentru cele două părți”, a afirmat el în legătură cu discuțiile pe care urmează să le înceapă luni, la Bruxelles, negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, și ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, potrivit Agerpres.

„Bineînțeles că vor exista numeroase discuții privind natura acordului pe care îl vom încheia (…) și discuții privind banii”, a recunoscut Johnson, făcând referire la ‘factura’ de divorț, estimată la cel puțin 60 de miliarde de euro pe care le cere UE de la Londra.

„Acum trebuie să privim orizontul, să ne ridicăm ochii spre orizont gândindu-ne la viitor, la noul parteneriat, profund și special, pe care vrem să îl construim cu prietenii noștri”, a insistat el, făcând referire la acordul pe care Londra îl va dori cu UE după ieșirea efectivă din blocul comunitar.

„Pe termen lung, acesta va fi bun” atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Uniunea Europeană, a dat asigurări Johnson, care a fost unul dintre cei mai fervenți susținători ai Brexit-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri