Caută
Close this search box.

Londra. Un alt vehicul intră în mulțime;”Mai mulți răniți” și o arestare

Un vehicul a lovit mai mulți pietoni în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei, făcând „mai mulți răniți”, a anunțat poliția, care a operat o arestare, transmite AFP.

O persoană. despre care se crede că ar fi şoferul, a fost arestată în urma coliziunii din apropiee de Moscheea Finsbury Park, aflată pe strada Seven Sisters. Martori citaţi de ABC News spun că în duba albă ce a intrat în mulţime se aflau trei persoane, dintre care două ar fi fugit. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

„Poliția a fost chemată imediat după ora 00,20 (23,20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni”, a indicat poliția într-un comunicat. „Există un anumit număr de răniți” și „o persoană arestată”, potrivit aceleiași surse.

Serviciul de ambulanță din Londra a anunțat că a trimis mai multe echipaje la un incident petrecut în Seven Sisters Road.

Un martor ocular a povestit cum a fost nevoit să sară din faţa maşinii. „A intrat în noi toţi. Erau mulţi oameni”, a spus bărbatul, care se afla în grupul de persoane lovit. „Am fost şocat, şocat, şocat. Erau cadavre în jurul meu”, a adăugat el.

Potrivit Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizație reprezentativă a musulmanilor britanici, incidentul ar fi avut loc în fața unei moschei.

„Am fost informați că o dubă a lovit credincioși în timp ce aceștia părăseau moscheea din Finsbury Park. Rugăciunile noastre sunt cu victimele”, se arată pe contul de Twitter al MCB.

Şi premierul Theresa May a vorbit despre un „incident îngrozitor”. „Toate gândurile mele sunt alături de cei care au fost răniţi, de cei apropiaţi lor şi de serviciile de urgenţă de la faţa locului”.

AFP notează că incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri