Caută
Close this search box.

Toreadorul spaniol Iván Fandińo, învins în arenă, în plină luptă cu taurul

Lumea tauromahiei și-a exprimat luni durerea față de tragica moarte a toreadorului spaniol Iván Fandińo, străpuns de coarnele taurului în timpul unei coride în Franța, prin zeci de mesaje pe rețelele de socializare și condoleanțe transmise familiei sale, relatează EFE.

Iván Fandińo, 36 de ani, a murit duminică în orașul francez Aire Sur L’Adour (sud-estul țării) după ce taurul ‘Provechito’ i-a străpuns pieptul cu unul din coarnele sale. Rana lungă de 15 centimetri i-a afectat organe vitale precum plămânii.

Toreadorul s-a împiedicat în ring de o capă folosită pentru distragerea atenției taurului, iar animalul l-a străpuns cu unul dintre coarnele sale. „Duceți-mă repede la spital că simt că mor”, a spus Iván Fandińo cu voce sfârșită, citat de presa locală.

Fandińo a stat însă mai mult de o oră la infirmerie până când s-a încheiat corida, iar medicul care l-a supravegheat nu a făcut decât să-i administreze calmante.

După încheierea festivităților, el a fost transportat cu ambulanța cei 33 de kilometri care despart orașul Aire Sur L’Adour de Mont de Marsan, însă potrivit chirurgului care l-a preluat la spitalul Layne, Fandino intrase deja în moarte clinică.

Fandino este al doilea matador spaniol care își pierde viața: în iulie anul trecut, Victor Barrio a fost ucis în Spania, sub ochii spectatorilor, de taurul cu care se lupta la coridă. Acesta a fost primul incident petrecut în Spania de la începutul anilor ’90 când un toreador profesionist a fost ucis în arenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri