Caută
Close this search box.

Iohannis a afirmat că nu va numi alţi miniştri „pentru două zile”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că discuţia privind demisiile unor miniştri din cabinetul Grindeanu este „artificială” şi că aceia care sunt acum în funcţie trebuie „să-şi vadă de treabă” până la învestirea noului Executiv.

„Am văzut că a apărut o discuţie mare despre demisie. Este inutilă. Un ministru este în funcţie până când ori îl eliberez prin decret, ceea ce nu am făcut încă, sau se validează un nou guvern votat de Parlament şi atunci activitatea vechilor miniştri încetează din oficiu. Deci toată discuţia este artificială”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Şeful statului a afirmat că nu va numi alţi miniştri „pentru două zile”, iar cei care se află acum încă în exerciţiu trebuie să „îşi vadă de treabă” până când un nou guvern va fi votat de Parlament.

„Cred că este evident pentru toată lumea că nu o să mă apuc să numesc miniştri pentru două zile. Aşa ceva nu se face. Cei care sunt pe funcţie nu au decât să îşi vadă de treabă până când clarificăm chestiunea noului guvern”, a mai spus Iohannis.

Cererile miniştrilor de retragere a demisiilor sunt „lipsite” de obiect a declarat joi purtătorul de cuvânt al guvernului, Alina Petrescu.

„În acest moment la cabinetul primului-ministru au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea miniştrilor, membri ai Cabinetului Grindeanu. (…) Aceste 20 de cereri de retragere a demisiei sunt însă lipsite de obiect”, a declarat Alina Petrescu.

Ea a invocat articolul 6 al Legii 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României, potrivit căruia demisia din funcţia de membru al guvernului se anunţă public, se prezintă în scris prim-ministrului şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea sa, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

Iohannis: Am vorbit cu premierul Grindeanu

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că singurul politician cu care a discutat miercuri a fost premierul în exerciţiu Sorin Grindeanu, pentru că a a vrut să ştie dacă acesta „înţelege să continue cu responsabilitate” să guverneze până la instalarea unui nou Executiv.

„Eu am vorbit cu premierul, dintre toţi cei implicaţi în această chestiune şi am vorbit fiindcă am vrut să ştiu dacă înţelege să continue cu responsabilitate până la stabilirea unei noi formule guvernamentale”, a spus preşedintele.

Preşedintele a afirmat că luni va discuta cu „ceilalţi” politicieni, în cadrul consultărilor de la Cotroceni.

„Cu ceilalţi politicieni voi vorbi luni la Cotroceni, la consultări şi sunt foarte interesat de opiniile lor”, a mai spus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri