Caută
Close this search box.

Iohannis: Alegerile anticipate nu pot fi excluse dacă trecem printr-o criză profundă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că soluţia alegerilor anticipate este posibilă în cazul unei „crize profunde”, ceea ce nu îşi doreşte, însă ele „nu pot fi excluse” ca variantă.

„Alegerile anticipate sunt o soluţie prevăzută de Constituţie, dar, sigur, pentru a ajunge la alegeri anticipate trebuie să intrăm mai întâi într-o criză profundă, şi eu în niciun caz nu îmi doresc aşa ceva. Dar, sigur, ele nu pot fi niciodată excluse şi, în fond, aici depinde foarte mult de voturile din Parlament”, a spus preşedintele.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la finalul Biroului Executiv al partidului, că liberalii vor încerca să formeze o majoritate parlamentară şi că în următoarele zile vor purta discuţii cu toate formaţiunile parlamentare în afară de PSD, precizând că varianta preferată de partidul pe care îl conduce este declanşarea alegerilor anticipate.

Şi preşedintele interimar al USR, Elek Levente, a anunţat că formaţiunea susţine că singura ieşire onorabilă din criză ar fi convocarea alegerilor anticipate, întrucât PSD şi-a pierdut credibilitatea.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat și că premierul pe care îl va desemna trebuie să fie o persoană integră, care are capacitatea să conducă Guvernul şi care să aibă o majoritate în spate. Şeful statului a evitat să precizeze dacă ia în calcul desemnarea unui premier doar din partea PSD-ALDE, spunând că luni va vedea dacă aceste partide mai au majoritatea şi că vrea să cunoască toate opiniile, potrivit digi24.ro.

Un răspuns

  1. iohanis stie cum va fi noul premier(…)____––-_____Romani, chiar nu va da pe nas, de atata palavrageala?Individul asta a mai spus de doua ori acelasi lucru si ce? Chiar nu observati ca toti sunt legati cu aceiasi frangie, sunt hoti si stiu ca sunt penali, de acea- pe ascuns- se sprijina , pentru a scapa de rigorile legii si/sau justitia populara…Sunteti precum grecii de pe vremea lui Pericle(?) adica sunteti in situatia in care sunteti, constientizati acest lucru, dar nu vreti sa va schimbati…Nu teoretic , ci real, Romania este vanduta aprox. 60%, practic ati ajuns un popor strain pe pamantul strabunilor, tara este condusa de un strain si la vorba si la port, religie, pe deasupra este si ginere de fost mare securist, iar pm este un copil de militian, si nu as avea absolut nimic impotriva celor doi, daca ar fi aratat ca sunt oameni si romani, dar amandoi( si clicile lor) sunt jagardele care vor Romania distrusa.Daca tot va place „printz strain’, solutia cea mai buna(absolut EXCELENTA) este o alianta forjata la varf, cu Anglia, si aceste lepadaturi puse la puscarii (actualii si trecutii conducatori) iar Romania va deveni moderna Pasare Phoenix…Deocamdata este doar cenusa..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri