Caută
Close this search box.

Simona Halep ar putea juca la Wimbledon din postura de lider mondial WTA

Turneul de la Eastbourne, transmis în direct de Digi Sport în perioada 26 iunie – 1 iulie, se anunţă a fi un adevărat festin al sportului alb. Halep vede în această competiţie o repetiţie generală pentru Wimbledon, însă miza e mult mai mare: se joacă pentru fotoliul de lider WTA pe masă.

Deşi iniţial anunţase că nu va evolua la altă competiţie înainte de Wimbledon, dorind să se recupereze total (fizic şi psihic) după solicitanul Roland Garros, Simona a acceptat un wild-card de la organizatori şi va fi cap de serie numărul doi.

Pe lângă acomodarea cu iarba, sportiva din Constanţa are şansa istorică să meargă la All England Lawn Tennis&Croquet Club din postura de lider mondial.

Pentru aceasta, e nevoie ca Halep să ajungă în semifinală, iar Kerber să nu treacă de optimi. Interesant este că dacă sportiva noastră va bifa ultimul act, atunci va trece de germancă în clasamentul ATP, singura condiţie fiind ca aceasta din urmă să nu depăşească faza semifinalelor. Şi în cazul în care Kerber ajunge în finală, Halep are o şansă să o depăşească, dar în acest context e nevoie să câştige competiţia.

Cele două sportive vor fi cap de serie numărul 1 şi 2, astfel că nu se pot întâlni decât în finală.

De notat şi faptul că sportiva din Cehia, Karolina Pliskova, este aproape de cele două sportive în clasament, însă la Eastbourne nu se pune problema să le depăşească.

 

Un răspuns

  1. Numai prostii in articolul asta. Pare scris de un ageamiu in ale tenisului…
    Fetele nu joaca in ATP, adevarata adversara este Pliskova nu Kerber, care e in lipsa completa de forma. Iar Pliskova poate sa le depaseasca, bine merci cu rezultate mai bune decat ale lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri