Caută
Close this search box.

Poliția din Tokyo se dotează cu H215

Acest tip de elicopter H215 va fi produs și în România, în fabrica Airbus de la Ghimbav.

Poliţia Metropolitană din Tokyo a semnat un contract pentru achiziţionarea unui elicopter H215, de tipul celor care vor fi  produse si la Ghimbav. Aparatul de zbor va fi livrat în 2020, înaintea Jocurilor Olimpice organizate în Japonia, a anuntat compania.

”Poliția Metropolitană din Tokyo a semnat un contract pentru achiziționarea unui elicopter H215, de tipul celor care vor fi produse și la Ghimbav, devenind astfel primul operator din Japonia al acestui aparat, care va fi livrat în 2020. Poliția Metropolitană din Tokyo, care are în prezent o flotă de 14 elicoptere, intenționează să își întărească capabilitățile prin achiziționarea noului aparat H215”, precizează un comunicat de presă Airbus Helicopters.

Noul H215 va fi livrat înaintea Jocurilor Olimpice de Vară 2020 de la Tokyo și va fi utilizat în misiuni care vor include transportul persoanelor și al VIP-urilor, transportul de materiale, precum și misiuni de suport. Elicopterul super-performant este perfect capabil să acopere întreaga regiune metropolitană Tokyo, inclusiv insulele Izu, dar va fi folosit și la misiuni în restul țării.
De asemenea, H215 se va alătura flotei de elicoptere H135 și H155 în misiunile zilnice de patrulare și de salvare din zona Tokyo.

“Ne onorează faptul că Poliția Metropolitană își reconfirmă încrederea în noi prin această nouă comandă pentru H215 și ne bucură în mod special faptul că acest elicopter foarte eficient se va alătura celorlalte elicoptere Airbus pentru a sprijini activitatea uneia dintre cele mai mari forțe de poliție aeriană din lume. Încă și mai important, suntem recunoscători pentru ocazia pe care o avem de a servi clientul nostru de aproape 30 de ani și pentru anii care vor veni, pentru că echipa Airbus Helicopters din Japonia continuă să acorde suport integral”, a spus  Olivier Tillier, Managing Director Airbus Helicopters Japonia.

Elicopterul bimotor greu H215 face parte din familia elicopterelor Super Puma/ Cougar, recunoscute pentru rata mare de disponibilitate de zbor, pentru performanțe și pentru costul operațional competitiv. Dotat cu tehnologie de ultimă oră, elicopterul este disponibil în două versiuni – una pentru operațiuni multirol și cealaltă pentru misiuni utilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri