Caută
Close this search box.

ALERTĂ! Camion militar răsturnat într-o prăpastie. Planul roșu, activat. Trei militari au murit

camion militar

UPDATE Toate cele 3 decese au fost confirmate de către ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu.

Persoana decedată a fost localizată la 25 de metri de camion. Militarii încarcerați în cabină sunt fără șanse de supraviețuire.

UPDATE  „În lumina celor întâmplate și în ultimele zile, o declar și la dvs. și pentru dvs. și pentru telespectatorii dvs. că este impardonabil, de nescuzat, ca la 27 de ani de democrație și de libertate, niște oameni care erau în slujba țării, niște militari, vorbim de niște militari, niște oameni care erau în slujba României, să nu poată fi salvați cu tot ceea ce se poate fiindcă în România nu avem un elicopter disponibil pentru acțiuni pe noapte în condiții dificile, fiindcă nu se întâmplă accidentele numai ziua, eventual în Piața Victoriei, ca să fie mult asfalt și ușor de ajuns. E de vină și infrastructura rutieră depășită, îngustă, fără parapeți (…) Accidentele se întâmplă, asta e definiția accidentului. Am solicitat eu, am solicitat-o eu – vreau elicoptere acolo, să îi ia pe oamenii aceia din prăpastie, să îi ia cu camion cu tot dacă se poate. (S-a răspuns n.r.) Că n-avem elicoptere care să facă acest lucru noaptea”.
Întrebat cine a răspuns acest lucru, premierul a răspuns: „Domnul Arafat”.

„Nu este posibilă acțiunea în locul acela, la momentul acesta, cu ceea ce avem noi la dispoziție în România. L-am întrebat dacă în lume există ceva care să poată să intervină noaptea, într-o râpă de genul acela. Răspunsul a fost ‘Da, sunt țări care au experiență și pot să facă chestia asta’. Întrebarea mea a fost ‘Bun, și noi de ce nu avem?’. ‘Păi fiindcă n-avem’. Și eu vă asigur că mâine, în ședința de guvern, voi pune problema să facem ceva să avem și noi”, a anunţat premierul Mihai Tudose la TVR.

UPDATE 11 persoane au fost scoase din camionul cu militari și se acționează pentru descarcerarea ultimelor două, aflate în cabina camionului, a declarat joi, pentru Agerpres, împuternicitul în funcția de inspector-șef al ISU Argeș, maior Bogdan Olar.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat, joi seară, că unul dintre militarii aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș a murit. Într-o intervenție telefonică la România TV, oficialul MAI a mai spus că alte două persoane se află sub camion, probabil decedate, ”lucru care nu poate fi confirmat încă”.

UPDATE Autocamionul având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș, în acest caz fiind sesizat Parchetul Militar, precizează MApN.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. Se pare că a rămas fără frâne.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

(Ştirea iniţială) Un camion militar s-a răsturnat joi seara într-o prăpastie din localitatea Dâmbovicioara, județul Argeș, din primele informații câteva persoane fiind încarcerate, anunță IGSU.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare planul roșu și au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD și şase ale SAJ Argeș. De asemenea, acționează și trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Nu se cunoaște deocamdată numărul persoanelor încarcerate.

Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș, potrivit Agerpres.

FOTO: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri