Caută
Close this search box.

Bucharest Food Festival, la a doua ediție, în Roaba de Cultură din Herăstrău

 

Pofticioșii și cei ce rezistă la caniculă sunt invitați în perioada 30 iunie – 2 iulie, în Herăstrău, la Roaba de Cultură, la a doua ediție a Bucharest Food Festival.

Evenimentul este dedicat gurmanzilor, bucătarilor, specialiștilor în gastronomie și tuturor celor pasionați de tehnicile și secretele bucătăriei gourmet. Festivalul  este o celebrare în aer liber a artei culinare și își propune să pună Bucureștiul pe harta internațională a marilor evenimente gastronomice.

Bucharest Food Festival a apărut ca răspuns la dorința oamenilor de a experimenta mâncăruri alese, din diverse colțuri ale lumii, realizate cu ingrediente rafinate și exotice, pregătite cu multă migală și atenție la detalii, la standarde internaționale. El a pornit din pasiunea comună a unui public divers pentru cultura gastronomică, aflată într-o creștere exponențială în ultimii ani în România.

„Bucharest Food Festival reprezintă o celebrare a pasiunii pentru gastronomie. Acesta înglobează o serie de superlative, de la prezentarea non-conformistă până la gusturile extravagante, pentru a demonstra că gătitul este o artă extrem de sofisticată și diversificată. Întregul proiect a pornit de la această credință, iar toate elementele organizatorice, de la alegerea line-up-ului culinar până la selectarea momentelor artistice s-au aliniat în acest sens, iar scopul final este acela de a oferi participanților o experiență unică, inedită și, sperăm noi, încărcată de emoții pozitive.”, subliniază Florin Itu, organizator Bucharest Food Festival, potrivit comunicatului primit la redacția MagnaNews.ro.

Evenimentul va reuni pe parcursul celor trei zile de festival o varietate de restaurante recunoscute din București și din țară (MEATic Oradea, La Cantine de Nicolai, Japanos, Fratellini, Finca by Alioli, Vatra Neamului, Taj, Caju by Joseph Hadad, Red Angus, Kane), precum și unii dintre cei mai cunoscuți chefi români, printre care Adi Hădean, Nicolai Tand, Joseph Hadad, Robert Petrescu, Florin Cristian Voicu, Ciprian Nicolescu, Octavian Oprea. Nu vor lipsi surprizele culinare cu specific internațional din Spania, Italia, USA – Hawai, Japonia, Thailanda, India, Moldova, Belgia și Franța.

În 2016, festivalul, aflat la prima ediție, a adunat la un loc peste 50 de restaurante și proiecte culinare, 10 reprezentații muzicale live ale artiștilor locali de renume și peste 20.000 de pasionați de gastronomie, iar anul acesta își propune să depășească cifrele de anul trecut.

Cei interesați au ocazia să viziteze cele cinci zone principale de interes și anume: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy și Barbeque. Pe lângă acestea, participanții mai pot degusta bunătăți și în alte zone tematice, cum sunt: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Wine & Sparkling, Coffee & Tea sau Cocktail Lounge.

Festivalul se va desfășura conform următorului program: vineri, între orele 16:00 și 23:00, sâmbătă și duminică între orele 13:00 și 23:00.

În zilele de sâmbătă și duminică, de la ora 17:00, copiii vor putea participa la cursuri gratuite de bune maniere la masă, desfășurate în aer liber, oferite de Ecolage, prima școală de bune maniere din România.

Participanții se vor delecta și cu acorduri de blues, jazz, electro, swing, dance etc. Artiștii (vineri – Mara & Band, sâmbătă – Breeze și duminică – Irina Sârbu & Band) vor concerta începând cu ora 21.00, iar în timpul zilelor de sâmbătă și duminică atmosfera va fi întreținută de Gabriel Balase și Emil Poke.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri