Caută
Close this search box.

Simona Halep pleacă de la Eastbourne spre Wimbledon, unde e favorita numărul 2

În sferturile de finală ale turneului pe iarbă de la Eastbourne, Simona Halep (locul 2 WTA) a pierdut, joi seara, meciul cu daneza Caroline Wozniacki (locul 7 WTA), în trei seturi, scor 7-5, 4-6, 1-6.

După un adevărat ”maraton” în partida din aceeași zi cu bulgăroaica Pironkova, în care a întors în mod senzațional soarta unei confruntări în trei seturi și cu două tie-break-uri, Simona a cedat aproape firesc, în fața unei jucătoare de Top Ten (fost lider mondial WTA), la capătul unui efort fizic și psihic cu totul neobișnuit. Ca și în finala de la Roland Garros, a doua jucătoare a Lumii a condus cu 1-0 la seturi și a făcut un set secund echilibrat, cedând treptat apoi, mai degrabă ca ritm și în niciun caz ca valoare. În plus, se punea și problema dozării energiei înaintea obiectivului major al anului, turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Chiar și așa, calificarea în sferturi de finală la Eastbourne i-a adus Simonei un cec in valoare de 18.940 de dolari si, foarte important, 100 de puncte in clasamentul mondial WTA.

Daneza Caroline Wozniacki a câștigat (doar până acum) 37.370 USD si 185 puncte in clasamentul WTA, urmand a juca in semifinale cu englezoaica Heather Watson (locul 111 WTA), cea care a depășit-o tot în trei seturi pe cehoiaca Barbora Strycova (17 WTA), 6-1, 1-6, 6-4.

Pentru Simona Halep, ca și pentru întreaga elită a tenisului mondial, urmeaza acum cel mai mare eveniment al anului, al treilea turneu de Grand Slam din 2017, Wimbledon, pe terenurile de la All England Lawn Tennis Club, cu premii totale în valoare de 31,6 milioane de Lire sterline. Simona este pentru prima dată favorită nr.2 a marelui turneu, după nemțoaica Angelique Kerber (1 WTA).

Tragerea la sorți va avea loc vineri, la ora 12, iar meciurile de pe tabloul oficial sunt programate în perioada 3-16 iulie, în condițiile în care ploaia nu va juca feste organizatorilor, cum se întâmplă nu tocmai rar în Anglia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri