Caută
Close this search box.

Tory Burch, acuzată că a copiat designul unei haine tradiţionale româneşti din patrimoniul Muzeului de Artă New York

Celebrei creatoare americane de modă Tory Burch i se atrage atenţia, într-o postare care a devenit virală pe Facebook, că a copiat designul unei haine tradiţionale din Romania, care se află expusă la Muzeul de Artă Metropolitan din New York.

Pe pagina proprie de Facebook, „La Blouse Roumaine”, prima comunitate din Romania dedicată iei, atrage atenţia că Resort 2018, colecţia brandului fashion Tory Burch, se aseamănă extrem de mult cu hainele tradiţionale româneşti.

Una dintre jachetele Tory Burch arată aproape la fel, dacă nu identic, ca o haină românească, un suman de la începutul secolului 20, expusă la Muzeul de Artă Metropolitan din New York.

Cei de la „La Blouse Roumaine” i-au transmis un mesaj pe Facebook creatoarei americane, pe care o roagă să menţioneze de unde s-a inspirat în ceea ce priveşte designul şi să corecteze descrierea în care se nota că sursa de inspiraţie este africană.

Reacţia? Utilizatorii români au observat că mesajele şi comentariile pe care le scriu pe pagina de Facebook a brandului Tory Burch sunt şterse mai mereu, mulţi dintre aceştia fiind blocaţi.

După un timp, Tory Burch a postat primul mesaj:

„În încercarea noastră de a rezuma colecția, am omis o referință la o frumoasă haină românească, ce a inspirat una dintre piese. Fie că e România, Uganda, ori Franța, suntem un brand care ține sa celebreze femeile din toate țările și culturile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri