Caută
Close this search box.

Accidentul din Argeș: Starea de sănătate a celor şase militari este atent monitorizată

Mariana Jinga, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, a declarat pentru MagnaNews că militarii răniţi în accidentul de maşină din Argeș sunt monitorizaţi şi supuși investigaţiilor medicale.

”Cei şase militari care au sosit în cursul dimineţii la Spitalul Militar Central, doi dintre aceştia au fost aduşi prin transport aerian, patru prin transport rutier. Au fost investigaţi de echipa multidisciplnară din Camera de Gradă a spitalului. Ei au avut politraumatism prin accident rutier. În urma investiagaţiilor s-au internat trei dintre ei pe secţia de chirirgie toracică prezentând traumatism toraco-pulmonar , prezintă fracturi costale şi de stern dar nu sunt severe, nu au disfuncţie ventilatorie. Sunt în stare bună nu le ameninţă viaţa , sunt monoritizaţi de echipa de la chirurgie toracică. Doi dinte ei pentru că prezentau traumatisme cranio-cerebral şi vertebro-medular nu sunt severe, nu sunt cu deplasate, nu au deficite motorii, nu a fost nevoie să se intervină chirurgical şi ei sunt monitorizaţi de echipa neurochirurgicală. Un pacient este internat la ortopedie cu fracturi de oase lungi şi în această dimineaţă s-a intervenit chirurgical. Deja intervenţia s-a terminat şi pacientul este în stare bună intervenţia de decurs în condiţii foarte bune. În acest moment considerăm că cei şase militari nu au leziuni care să prezinte pentru ei un risc vital dar bineînţeles fiind accident rutier noi îi monitorizăm cu foarte mare atenţie”, a explicat medicul.

Referitor la alte eventuale intervenţii, dr. Mariana Jinga a spus că, deocamdată, nu se pune problema. ”Ceilalţi pacienţi deocamdată nu au indicaţie chirurgicală. Au fost investigaţi, au făcut tomografii computerizate din cap până în picioare, au fost văzuţi, au primit consulturi inter-disciplinare de la toate specialităţile”, a precizat directorul medical al Spitalului Militar.

Cei şase militari au ajuns aici ca urmare a unui accident rutier, produs joi seara, în timp ce se întorceau de la exerciţiile militare de la Cincu .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri