Iată care este motivul … real al plecării lui Cristiano Ronaldo (32 de ani) de la Real Madrid. Superstarul portughez, considerat cel mai valoros fotbalist al Lumii, este complet nemulțumit în vremea din urmă de lipsa recunoașterii în Spania și a dorit să înfrunte o nouă provocare în cariera sa. Nu este vorba, așadar, de acuzațiile de evaziune fiscală (14,7 milioane euro) care i s-au adus, ca și lui Lionel Messi, de pildă, precum și multor altor sportivi de superclasă din Europa.

Ronaldo i-a spus în urmă cu mai bine de șase săptămâni managerului de la Man United, Sir Alex Ferguson, că vrea să plece din Real Madrid, unde nu se mai simte împlinit și motivat ca altădată. Fostul star de pe Old Trafford i-a mărturisit lui Sir Alex că era nemulțumit și dornic să plece de la Real cu mai bine de o săptămână înainte ca acuzațiile fiscale împotriva sa să devină publice. Ronaldo și Ferguson au rămas prieteni de la transferul de 80 de milioane de lire sterline către Real Madrid și au discutat în mod regulat atunci când căile lor s-au întâlnit.

Ronaldo l-a căutat pe Ferguson la doar câteva minute de la ultimul triumf al lui Real Madrid, î finala Champions League de la Cardiff. Cu doar câteva săptămâni înainte au fost împreună la o recepție la care Ronaldo i-a spus scoțianului că sa simțit nemulțumit la Real Madrid și că vrea să scape de unii dintre fani, care,  în ciuda uimitoarelor sale goluri și performanțe pentru madrileni, s-au purtat extrem de urât cu el. 

Așadar, iată adevăratele motive pentru care Ronaldo vrea și chiar va pleca de la Real . Tratativele cu United, fosta sa echipă, sunt avansate și se vor finaliza fără doar și poate. real caută deja un înlocuitor pentru fotbalistul portughez.

Prețul stabilit este de cca 150 milioane de Euro, adica aprox 131 milioane de Lire sterline (față de 80 cât a costat transferul la Real), sumă pe care Manchester United ar fi dispusă să o plătească. Dar în cursă intră și Chelsea magnatului rus Roman Abramovici.

În cursă se pare cî intră însă și China, de unde vine, de la un proprietar de club care deocamdată își păstrează anonimatul, o ofertă neverosimilă de 300 milioane de Euro pentru Real, cu un salariu al jucătorului de 100 de milioane de Euro pe an.

229 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here