Caută
Close this search box.

Adio salarii mărite de la 1 iulie 2017! Cât trebuie să mai aştepte profesorii şi medicii

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum.

„De la 1 ianuarie 2018, toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, încă 25% pentru profesori, care, adăugat la creşterea de 25%, înseamnă de fapt o creştere de 50%”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

„Tot de la 1 martie, medicii şi asistentele au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie. Ar fi trebuit să intrăm de la 1 ianuarie (2018 – n.r.), dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat la Senat şi la Camera Deputaţilor”, a mai spus Vasilescu, potrivit digi24.ro.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de modificările aduse Legii salarizării, în condiţiile în care ministrul Muncii a anunţat o decalare a calendarului majorărilor salariale.

„Nu mai poate fi vorba despre o veste prea bună pentru colegii care lucrează în sistemul de Educaţie Publică. Atâta vreme cât prin ceea ce s-a transmis din partea Guvernului constatăm o încălcare flagrantă a programului de guvernare. Programul de Guvernare care a fost adoptat prin hotărârea Parlamentului României specifica foarte clar că, de la 1 iulie 2017, personalul din Învăţământ urma să beneficieze de o creştere salarială de 20%, iar de la 1 ianuarie 2018 de încă o creştere salarială de 30%”, a spus Marius Nistor, liderul federaţiei sindicale „Spiru Haret”.

„E delicat să vii peste noapte şi să spui că nu mai primeşte pentru că nu mai sunt bani. Parcă până acum erau bani sau parcă până acum nu erau bani. Nu am avut date de acest gen”, a precizat Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri