Caută
Close this search box.

Administrația Prezidențială: Nu ne aflăm în situaţia demisiei sau revocării premierului

Preşedintele Klaus Iohannis cere rezolvarea urgentă a crizei guvernamentale, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, menționând că scrisoarea Coaliției de guvernare a ajuns la Cotroceni.

”Preşedintele României a primit scrisoarea semnată de preşedinţii PSD şi ALDE prin care anunţă că au retras Guvernului sprijinul politic. Preşedintele României a luat act că, în interiorul coaliţiei, a apărut o nemulţumire în ceea ce priveşte activitatea Executivului şi că se doreşte schimbarea întregului Cabinet”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Potrivit Constituţiei, paşii procedurali nu au fost încă îndepliniţi. ”Conform articolului 107, dacă prim-ministrul se află într-una din situaţiile prevăzute la art 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, preşedintel României va desemna un alt membru al Guvernului, ca prim-ministru interimar”, a explicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis.

Dobrovolschi a adăugat că preşedintele Iohannis „solicită rezolvarea urgentă a crizei” din acest moment”şi a dat asigurări că şeful statului va respecta prevederile constituţionale în această situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri