Caută
Close this search box.

Agenți de securitate ai lui Erdogan, acuzați în SUA pentru violențe asupra unor manifestanți kurzi

psdragnea

Autoritățile americane au anunțat joi că au emis mandate de arestate împotriva a 12 agenți de securitate ai președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, suspectați că au agresat luna trecută la Washington manifestanți kurzi pașnici, transmite AFP.

Acești agenți de securitate și alți militanți ai președintelui turc au fost identificați în înregistrările video, a precizat șeful poliției capitalei americane, Peter Newsham.

El a calificat acest incident între susținătorii lui Erdogan și protestatarii kurzi drept „atac brutal care a vizat manifestanți pașnici”.

Confruntările violente între gărzi de corp ale președintelui turc și manifestanți kurzi au avut loc la 16 mai la Washington, după o întrevedere între Erdogan și omologul său american Donald Trump.

Douăsprezece persoane, printre care un polițist, au fost rănite. Ambasadorul Turciei la Washington a fost convocat ulterior de Departamentul de Stat, după care Ankara l-a convocat pe ambasadorul american, pentru a protesta împotriva ”breșelor de securitate” din timpul vizitei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri