Caută
Close this search box.

Alain Delon la TIFF: 3.500 de oameni într-o piaţă. Nu sunt generalul de Gaulle. E impresionant!

Mii de oameni au venit la TIFF, din toată ţara, să îl vadă pe Alain Delon, ajuns pentru prima oară în România. Celebrul actor este invitatul special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Actorul francez Alain Delon a vorbit sâmbătă, la Cluj, despre cariera lui în cinematografie, spunând că s-a bucurat foarte mult de primirea pe care i-au făcut-o cei de la Cluj, vineri, la proiecţia filmului ”Afacerea Pigot”, la care au participat peste 3.000 de oameni.

Prezent sâmbătă la o conferinţă de presă în cadrul TIFF, actorul francez, în vârstă de 81 de ani, a vorbit despre importanţa iubirii în viaţa lui, dar şi despre importanţa femeilor. Alain Delon a mărturisit şi că înainte să ajungă la Cluj nu ştia că în România a existat o modă vestimentară care îi purta numele.

„Sunt foarte fericit să fiu aici şi am să vă spun de ce. Sunt fericit pentru că în seara asta v-am adus soarele şi cu asta mă pot mândri. Filmul «Afacerea Pigot» este primul film pe care l-am produs, regizat şi interpretat. Este important că astăzi îl putem vedea în aer liber, pentru că dacă ar fi fost vremea de ieri l-am fi văzut într-o sală. Mulţumesc pentru invitaţia de a fi aici şi sunt foarte fericit şi foarte mândru. Sunt încântat că în public sunt mai multe femei decât bărbaţi. O să rog femeile să rămână aici pentru că trebuie să ştiţi că nu sunt gay”, a spus Alain Delon.

„Am văzut 3.500 de oameni într-o piaţă. Nu sunt generalul de Gaulle, nu sunt preşedintele Republicii. Este impresionant. Mi-a făcut plăcere, mai ales că nu se întâmplă asta acasă. Eu sunt mult mai iubit în lume decât în Franţa. Ţine de mentalitate”, a mai spus el.

El a explicat că ştie puţine despre cinematografia românească, dar că i-a plăcut filmul „Bacalaureat”, al lui Cristian Mungiu.

„Cunosc puţin cinematograful românesc. Am văzut Bacalaureat, un film foarte frumos, dar nu am fost preocupat. În Franţa nu te anunţă nimeni, nu există un oficiu, deci poţi afla doar accidental. Nu merg la Cannes. Nu mă mai plac ei pe mine şi nici eu pe ei. A devenit un festival de publicitate şi este foarte american acum. Ce să caut acolo?”, s-a întrebat el, retoric.

„Mi s-a propus de multă vreme să scriu memorii şi voi face asta înainte de a pleca. Voi scrie pentru copiii mei, pentru ca ei să mă cunoască. Ei s-au născut după ce aveam 50 de ani. Nu ştiu ce am făcut în cinematografie (…) Elvira Popescu este una dintre femeile pe care le-am adorat cel mai mult. Elvira a fost importantă pentru începutul carierei mele. Am debutat în teatru, la teatrul ei. Am jucat cu ea o piesă în care regizor era Visconti şi jucam alături de Romy Schneider. Aş vrea ca înainte de a muri să fac un film cu o femeie regizor. Am spus că vreau, nu mi s-a propus, nu am avut ocazia. Mi-ar plăcea să fac asta înainte de a mă duce”, a mai spus el.

Alain Delon a vorbit şi despre colaborările şi sfaturile care i-au marcat cariera şi l-au ajutat să devină un actor cunoscut la nivel mondial.

„Am un sfat care m-a urmărit toată viaţa. Primul film propus a fost unul care mi-a venit în cale datorită femeilor. Lor le datorez totul şi am vrut să citesc în ochii femeilor că sunt cel mai bun şi cel mai important. Am acceptat acel rol. În prima zi de filmare, regizorul a venit şi mi-a spus «Ascultă, Alain, îţi voi spune ceva foarte important: fii ceea ce eşti. Priveşte cum priveşti, spune cum spui tu. Fii tu însuţi şi nu juca. Trăieşte» (… ) Jean Piere Melville a fost unul dintre marii regizori cu care am lucrat. Este enorm, nu am spus că a fost cel mai mare. Melville este un personaj de excepţie, este genul de cineast care nu mai există şi datorită acestei absenţe nu mai vreau să fac cinematografie”, crede Alain Delon.

FOTO: TIFF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri