Caută
Close this search box.

Atac terorist revendicat de Statul Islamic, ISIS, la un complex turistic din Filipine.

Numeroase explozii şi focuri de armă s-au auzit, joi seara, la Complexul Turistic World Manila RWM, din Pasay City, situat în imediata apropiere a orașului Manila, capitala statului insular Filipine. Până în prezent se știe că mai mult de 25 de persoane ar fi fost rănite, însă autorităţile nu au comunicat încă date oficiale în acest sens. Imediat după incident au apărut fotografii și filmulețe pe marile rețele de socializare, în care se văd mai mulţi turişti ieşind îngroziți din hotel , unii chiar alergând încotro vedeau cu ochii. Se pare că au fost și cazuri în care, cuprinși de groază, unii turiști au sărit de la balcoanele camerelor lor de hotel.

Complexul atacat cu focuri de armă este frecventat de numeroși turişti britanici. În ziarul național Manila Standard s-a scris despre atacatori mascați ce veneau cu armele la vedere și care au tras la întâmplare în turiștii întâlniți pe holurile hotelului, provocând răni grave unora dintre ei. În primele ore nu s-a vorbit, din fericire, de persoane decedate, iar autoritățile și lumea întreagă speră că turiștii răniți, chiar și mai grav, vor fi stabilizați și recuperați în marile unități spitalicești din capitala filipineză.

Conform Agenției France Presse, la scurt timp după cele întâmplate, atacul terorist a fost revendicat de Organizația Stat islamic, ISIS, chiar pe Twitter. Agresiunea a avut loc în timp ce pe Insula Mindanao, a doua ca mărime și importanță din Filipine, au loc de câteva zile confruntări armate între militanţi islamişti şi armata filipineză.

Preşedintele Rodrigo Duterte a decretat Legea marțială în regiunea atacului terorist, după ce anterior acestuia declarase că va declanșa o ofensivă de puternică împotriva ISIS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri