Caută
Close this search box.

Atacatorul din Londra nu era cunoscut serviciilor de securitate

Bărbatul care a intrat cu o camionetă în pietoni lângă o moschee din Londra nu era cunoscut serviciilor de securitate britanice, a declarat ministrul adjunct de interne britanic Ben Wallace, relatează Reuters.

‘Acest bărbat nu era cunoscut de autorități pentru extremism sau extremism de dreapta’, a afirmat Ben Wallace pentru postul de televiziune Sky News.

Atacul, soldat cu un mort și zece răniți, a avut loc în apropiere de o moschee situată în zona Finsbury Park, în nord-estul Londrei, în timp ce credincioși musulmani părăseau moscheea după rugăciunea de seară în cadrul perioadei de Ramadan, care se ține de regulă după căderea nopții, informează Agerpres.

Un responsabil în antiterorism Neil Basu a afirmat că toate victimele atacului comis în noaptea de duminică spre luni cu ajutorul unei camionete împotriva unor pietoni în apropiere de o moschee din Londra sunt „musulmani”. El a afirmat că evenimentul este tratat ca „atac terorist”, iar șoferul a fost arestat pentru „tentativă de omor”.

Premierul britanic Theresa May a declarat luni după ce a vizitat moscheea din Finsbury Park că forțe de poliție suplimentare au fost desfășurate la moscheile britanice pentru a-i proteja pe musulmani după atacul comis în noaptea de duminică spre luni în capitala britanică.

Atacul comis asupra unor pietoni în apropiere de moscheea din Finsbury Park a fost o ‘încercare bolnavă’ de a distruge libertatea de a te ruga, a afirmat premierul May la Downing Street.

‘A fost un atac care s-a îndreptat încă o dată împotriva oamenilor obișnuiți, nevinovați… de data aceasta împotriva musulmanilor britanici’, a spus ea, adăugând că ‘ura și răul de acest gen nu vor reuși niciodată’.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri