Youssef Zaghba ar fi cel de-al treilea autor al atentatului de sâmbătă seara din Londra, anunță în exclusivitate Corriere della sera.

Youssef Zaghba s-ar fi născut în 1995, în orașul Fez,  este fiul unui marocan și al unei italience din Bologna. El a fost prins de autoritățile italiene în 2016 pe aeroportul din Bologna, în timp ce voia să se îmbarce într-o cursă spre Turcia, de unde urma să ajungă apoi în Siria, notează publicația italiană.

Serviciile italiene de inteligență au trimis rapoarte despre activitatea suspectului atât autorităților marocane, cât și celor britanice. Părinții lui Zaghba au trăit o vreme în Maroc, însă după ce s-au despărţit, mama lui s-a întors în Italia, în Bologna, orașul ei natal.

Youssef Zaghba venea ocazional în Italia să își viziteze mama, iar în martie 2016 a fost acuzat de „terorism internațional”, după ce a încercat să fugă în Siria. El a fost achitat ulterior.

Zaghba s-a mutat apoi în Marea Britanie, în Londra, unde a obținut un job sezonier la un restaurant și a continuat să își viziteze mama în Italia.

Pe 15 martie 2016, Zaghba a fost oprit pe aeroportul Marconi din Bologna. Polițiștii de frontieră au devenit suspicioși, deoarece Zaghba nu avea la el bani sau bagaje. Bărbatul avea asupra sa un rucsac și un bilet doar dus spre Istanbul. Autoritățile i-au reținut pașaportul și telefonul mobil, în care au descoperit imagini și clipuri cu conținut religios, însă nimic care să indice o radicalizare islamistă a bărbatului.

Mama tânărului, care locuieşte în continuare la Bologna, a explicat poliţiei că acesta i-a spus că vrea să meargă la Roma şi că i-a cerut bani de bilet, dar nu a spus niciodată nimic de o plecare în Turcia, potrivit digi24.ro.

Informaţia legată de identitatea teroristului nu a fost confirmată oficial de autorităţi.

Luni, poliţia britanică a anunţat că aşteaptă o confirmare internaţională înainte de a divulga identitatea celui de al treilea terorist.

FOTO: corriere.it

45 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =