Caută
Close this search box.

Avem o nouă lege RCA. Asigurații vor putea fi despăgubiți la orice service

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, anunţă Administraţia Prezindenţială, citată de Mediafax.

Legea a devenit aplicabilă încă de pe 20 mai după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunța intrarea în vigoare a noilor tarife ale polițelor de Răspundere Civilă Auto (RCA). Legea prevede, printre altele, suspendarea poliţei, încheierea acesteia şi pe o perioadă de o lună sau despăgubirea la orice service.

Camera Deputaţilor a adoptat în data de 16 mai legea privind asigurarea RCA, asiguraţii având posibilitatea să contracteze o poliţă de asigure pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, să o suspende pe perioada imobilizării vehiculului şi să fie despăgubiţi indiferent de service-ul la care merg

Vă reamintim ca: plata primelor de asigurare se face integral sau în rate conform acordului dintre asigurat şi asigurătorul RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri