Fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, susţine că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu „vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură”.

Băsescu le-a transmis acestora, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, următoarele cuvinte dure:

„Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că în viaţa voastră veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal? În loc de Tricolor, PSD şi ALDE arborează Steagul Ţinutului Secuiesc. Dragnea şi Tăriceanu vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură”, scrie fostul președinte al României, pe contul de socializare.

Acesta precizează că în comisiile de la Senat s-a votat ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare în România.

„Ticăloşii se fac a uita, că la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria. A trebuit să se ridice moţii lui Iancu, alţi români şi saşii, la luptă, pentru ca Transilvania să nu fie parte a Ungariei Mari”, scrie liderul PMP în aceeași postare.

Băsescu mai menționează că zeci de mii de români din Transilvania au fost ucişi de armatele conţilor maghiari, sate întregi au fost rase de pe faţa pământului, sute de mii de români au plecat în pribegie.

„Iar PSD şi ALDE vor să facem din 15 martie 1848 zi de sărbătoare recunoscută pe teritoriul României, în schimbul câtorva voturi la moţiune. Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că în viaţa voastră veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?”, completează fostul şef al statului.

Băsescu precizează că pe maghiarii din România nu-i opreşte nimeni ca pe 15 martie să sărbătorească la Budapesta.

În timp ce liderii PSD, ALDE şi UDMR aveau negocieri pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu, comisiile senatoriale de administraţie publică şi pentru drepturile omului au întocmit, luni, raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România.

Raportul comun al celor două comisii a fost adoptat cu majoritate de voturi, existând doar trei abţineri.

193 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here