Caută
Close this search box.

C. T. Popescu: A fost o partidă cât o viaţă. Mă duc la doctor acum să văd cu câţi ani am îmbătrânit

Mă duc la doctor acum să văd cu câţi ani am îmbătrânit în setul doi, a declarat Cristian Tudor Popescu, după victoria care a dus-o pe Simona Halep în semifinale la Roland Garros. O partidă cât o viaţă, cât o lume, aşa a descris jurnalistul partida din această după-amiază.

Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, miercuri, după o revenire senzațională în sfertul de finală cu ucraineanca Elina Svitolina, câștigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0.

„Nu i-a transmis adversarei niciun moment că îi e frică. Tot timpul i-a transmis: Încă nu m-ai bătut. 6 -0 are legătură cu mentalul.

Uitaţi-vă la Simona după ultima minge, nu s-a dat peste cap, nu s-a tăvălit, cum ar fi fost normal după aşa victorie uimitoare, a rămas la fel de adunată până la sfârşit.

Mă bazez pe mentalul Simonei. Din nou mentalul a fost cel care a dus-o pe Simona spre victorie. Îi urmăream ochii, figura, să văd dacă se clinteşte ceva acolo din ce ştiu eu, nu se clintea nimic, nu am crezut niciun moment că va pierde, chiar şi la minge de meci, cum a avut Svitolina.

Svitolina e o jucătoare excepţională, e o jucătoare cu lovituri fabuloase. Loveşte plat, tare, toate loviturile sunt decisive, te supune unui stres înfiorător, tot timpul presiune. Asta s-a întâmplat în primul set.

Pur şi simplu s-a urcat pe Simona, cu jocul ăsta foarte agresiv, năprasnic, a ajuns la 5-0 pe merit, juca extraordinar. Pe urmă, Simona şi-a dat seama că trebuie să revină şi să reziste, să ridice mai mult mingea, să prelungească schimburile, să varieze jocul.

E prima dată în 5 – 6 ani când o văd pe Simona punând o scurtă perfectă de dincolo de linia de fund din schimb tare. Asta este imaginea în exterior a unui metal perfect”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

FOTO: fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri