Casa Albă a avertizat că dictatorul sirian Bashar al-Assad vrea să își extindă puterea în Siria prin intermediul unui nou atac cu arme chimice. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Sean Spicer a anunțat că SUA „a identificat posibile pregătiri pentru atacuri chimice, care vor avea drept rezultat un genocid al civililor și al copiilor nevinovați”, scrie Metro.

Spicer a avertizat că dacă Assad „comite o altă crimă în masă, el și armata sa vor plăti un preț mare”. Casa Albă nu a dat detalii despre semnalele care le-ar arăta că sirienii ar putea fi victimele unui atac chimic, însă un înalt oficial a precizat că SUA a primit informații că armata siriană pregătește un posibil atac cu sarin, un gaz toxic de luptă, în estul sau sudul țării, în zonele în care armata siriană încă se luptă să recucerească teritorii, arată Digi24.ro.

Bashar al-Assad a negat vehement că ar fi responsabil pentru atacul din aprilie asupra orasului Khan Sheikhoun, din provincia Idlib, aflată sub controlul rebelilor. Victimele atacului s-au sufocat, au făcut convulsii și au avut alte simptome specifice unui atac cu arme chimice.

La doar câteva zile după teribilul atac, Donald Trump a ordonat un atac cu rachete asupra unei baze militare a guvernului sirian, de unde se presupune că ar fi fost condus atacul chimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here