Caută
Close this search box.

Cât va fi amenda pentru ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit

Ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit ar putea fi sancţionată cu amendă între 500 şi 1.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi de joi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Consilierii îşi motivează iniţiativa, în raportul de specialitate, prin faptul că, în prezent, s-au înmulţit cazurile în care locurile publice legal atribuite sunt ocupate abuziv şi astfel cei care au dreptul de a le folosi sunt practic împiedicaţi să o facă.

„Având în vedere că dispoziţiile legale locale referitoare la organizarea, utilizarea şi exploatarea parcărilor publice nu stabilesc explicit că fiind contravenţie şi a putea fi sancţionată această faptă, este necesară completarea acestora în acest sens”, se arată în raportul citat de Mediafax.

În prezent, prevederile legale în vigoare referitoare la parcare sunt cele prevăzute la articolul 21 din anexa 3 a Strategiei de parcare, care arată că „în toate categoriile de parcaje publice sunt interzise: a) blocarea accesului în parcaj; b) efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului în perimetrul parcajului; c) amplasarea de dispozitive de menţinere liberă a locurilor de parcare d) amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti”. Amenzile în aceste cazuri pornesc de la 1.500 şi ajung la 2.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri