Caută
Close this search box.

CE avertizează România să folosească mai mulți bani în investiții

Comisia Europeană recomandă României să folosească mai mult din banii publici pentru investiţii, care să fie prioritare pentru toată ţara, să îi ajute pe românii marginalizaţi să îşi găsească un loc de muncă şi să facă eforturi pentru îmbunătăţirea administraţiei publice. Oficialii europeni spun că acestea sunt condiţiile pentru ca economia României să crească în continuare.

Bruxelles-ul avertizează din nou asupra înrăutăţirii deficitului bugetar din cauza creşterii cheltuielilor şi scăderii taxării, în condiţiile în care colectarea veniturilor e în continuare la nivel redus.

Diferenţa dintre cei mai bogaţi şi cei mai săraci români e mai mare decât media europeană, inclusiv din cauza corupţiei, mai spun experţii de la Bruxelles.

„Întrebarea este dacă această creștere spectaculoasă pe care o vedem în România este o creștere sustenabilă, așa cum ne dorim noi. Suntem extrem de preocupați să vedem că modelul economic pe care l-am avut până acum a creat și bogăție, dar a dus la creșterea inegalităților sociale. Investițiile sunt foarte importante și de aceea, în principal, în recomandarea a 3 a ne concentrăm pe investiții și pe necesitatea de a avea un sistem transpoarent prin care se decide prioritatea investițiilor”, a declarat șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri