Caută
Close this search box.

Cinci români vor un record: traversarea Mării Negre cu barca cu vâsle

Primul echipaj românesc ce și-a propus ca în luna decembrie să traverseze Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle a pornit vineri într-o cursă de antrenament, pe parcursul căreia și-a propus să doboare recordul de traversare a Mării Negre, într-o astfel de ambarcațiune, pe o distanță de 1.200 km între Mangalia și Batumi, pe care trebuie să o parcurgă în mai puțin de 29 de zile.

Scopul echipei este de a se antrena pentru cea mai dură cursă de canotaj din lume – „Talisker Whisky Atlantic Challenge” ce va avea loc în decembrie 2017.

Traversarea Mării Negre constituie o etapă foarte importantă din pregătirea echipei de români pentru provocarea Atlantic Challenge de a traversa Oceanul Atlantic vâslind – și este făcută în aceeași barcă cu vâsle ce va fi folosită și în marea cursă pentru care se antrenează.

Atlantic4, prima echipă românească ce va pleca pe 12 decembrie în cursa „Talisker Whisky Atlantic Challenge”, cea mai dură competiție din lume, de canotaj, ce constă în traversarea Oceanului Atlantic cu o barcă cu vâsle, pe distanța de 5.000 de km dintre Insulele Canare (La Gomera) și Antigua, este alcătuită din cinci membri, Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbravă.

Vineri, cei cinci competitori au plecat într-o cursă de antrenament între porturile Mangalia și Poti, de la Marea Neagră, în vederea performanței ce o vor avea de realizat în decembrie, ei dorind totodată ca Guinness World Records să le înregistreze și să le monitorizeze prezenta tentativă de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle, care în prezent este de 29 de zile.

Echipa Atlantic4 concurează pentru un deziderat social, completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunații Copăceni, destinat copiilor diagnosticați cu boli rare sau incurabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri