Caută
Close this search box.

CSM vrea ca Iohannis să retrimită legea salarizării în Parlament

Consiliul Superior al Magistraturii a decis luni sesizarea președintelui României, Klaus Iohannis, în vederea retrimiterii legii salarizării în Parlament, pentru a fi analizate mai multe amendamente, potrivit Agerpres care se bazează pe surse din Consiliu.

CSM este de părere că ar trebui analizate amendamentele privind diferențele de salarizare dintre judecătorii de la judecătorii și cei de la tribunale, aceleași diferențe dintre procurorii de la parchetele de lângă aceste instanțe, dar și modul de salarizare a unora dintre angajații auxiliari din cadrul instanțelor și parchetelor, au adăugat sursele citate.

CSM mai cere și analizarea amendamentelor privind diferențele salariale dintre judecătorii și procurorii de pe același palier.

Vineri, secțiile unite ale ÎCCJ au constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru sesizarea CCR pentru eventuale elemente de neconstituționalitate ale legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților, cu amendamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri