Caută
Close this search box.

Curatorul și artistul Adrian Bîndiu: Ascensiunea inelastică a artei actuale

Versnisajul expoziției de grup ECLIPSA SECOLULUI XXI / Ascensiunea inelastică a artei actuale prezintă interconexiunea dintre prezent și suprafețele realităților alternative, în viziunea noului val de artiști români, va avea loc vineri, 9 iunie, de la orele 19, la Centrul de Artă MORA.

Adrian Bîndiu își începe traseul curatorial cu o expoziție inedită, o abordare specifică a artei contemporane prin reflectare la mediul și mutațiile artistice actuale.

Timp de două luni de zile nouă artiști au lucrat la proiecte individuale, prin medii artistice diverse, de la grafică tradițională -gravură la cea actuală -print digital,  până la fotogrfie, pictură, sculptură și instalație. Toate acestea au orbitat în jurul subiectului de funcționalitate a artei contemporane, tema experimentului curatorial propus.

Cristian Ion, Albert Kaan, Tudor Ciurescu, Daniel Roșca, Adrian Bîndiu, Cosmin Joian, Ștefan Tănase, Alexandru Ranga, si Ruxandra Târziu au propus lucrări specifice si concrete care conferă o abordare viabilă a paradigmei post-moderniste.

Adrian Bîndiu este curatorul care ridică problema „implantării” unui cod vizual în contextul generării realităților alternative:

”Actualul devine funcțional prin generarea codurilor și a metodelor de cifrare, criptografia fiind câmpul surprinderii și definirii fiecărui moment existențial.  Reflectarea implantării unui cod vizual produce un joc al multiplicității realităților alternative, acesta fiind axul principal al conceptului ce se sub-divizează în patru trasee perspectivale: reasimilare, real-virtual, fastforward, sinestezie. ”Celula artei devine suportul a tone de artă ce reasimilează perpetuu un flux de conexiuni uzate, situându-se într-un punct de saturație și implicit într-un blocaj. Acesta este produsul  imposibilității unui reset care să contureze noi imagini, înspre un alt tip de convenție viabilă detașată de ideologiile ce au atins un reful în conștientul colectiv”, a declarat Adrian Bândiu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri