Caută
Close this search box.

Dan Petrescu, posibilă revenire în România ca antrenor la CFR Cluj

dan petrescu

Fostul internațional și actual tehnician Dan Petrescu (49 de ani), care a cucerit titlul național în 2009, ca antrenor, cu Unirea Urziceni, este la un pas, a se citi o semnătură, de a reveni la conducerea unei echipe românești.

Este vorba despre fosta campioană CFR Cluj (locul 4 în ediția 2016-2017), recent ieșită din insolvență, care i-a propus lui Petrescu funcția de antrenor principal, așteptînd chiar zilele acestea decizia fostului fundaș al Stelei și al celor de la Chelsea Londra. În urmă cu doi ani, Dan Petrescu a cucerit Supercupa României cu ASA Tg. Mureș, câștigând un singur meci, dar cel mai important, 1-0 cu fosta sa echipă Steaua.

Ca fotbalist, Dan Petrescu a ajuns cu Steaua în finala Cupei Campionilor Europeni (1989) și a câșltigat Cupa Cupelor cu Chelsea Londra (1998). El a mai evoluat, cu multe rezultate notabile, în Italia (la Foggia și Genoa) și tot în Anglia (la Sheffield, Bradford și Southampton).

Ca antrenor, Dan Petrescu are deja în palmares un titlu al României (Unirea Urziceni) și o Supercupă (ASA Tg. Mureș), dar s-a remarcat în  mod special în Rusia, unde a promovat pe Kuban Krasnodar în prima ligă după numai un an în eșalonul secund, iar apoi a fost numit antrenor principal la celebra Dinamo Moscova. De asemenea, în Polonia, unde a devenit vicecampion cu Wisla Cracovia și în China, unde a câștigat Cupa Federației cu Jiangsu Suning.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri