Caută
Close this search box.

Daum primește 2 miliarde de lei vechi pe lună pentru a pierde totul

Înfrângerea naționalei de fotbal, 1-3 în fața Poloniei, după un meci în care adversarii nu au avut nici pe departe o prestație impresionantă, ne arată o dată în plus cât de necruțătoare este prăbușirea selecționatei conduse de germanul Cristoph Daum. Dimcolo de faptul că s-a compromis aproape total calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, statisticile cele mai elementare arată o situație și mai dezastruoasă.

Astfel, sub mandatul lui Daum și al predecesorului său Iordănesuc, dar și, extinzând, al celui care i-a numit, adică președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, selecționata României a mers numai în jos, astfel: a) era să rateze calificarea la turneul final al Campionatului European de anul trecut, din Franța, calificare care fusese posibilă datorită în special rezultatelor obținute sub conducerea lui Victor Pițurcă; b) a suferit una din cele mai rușinoase înfrângeri din existența sa, și încă într-un meci oficial, acela cu Albania, 0-1 la turneul final din Franța, meci considerat de specialiști o rușine istorică în fața unei echipe pe care altădată o învingeam cu 6-7 goluri diferență; c) a încheiat pe ultimul loc în grupa din Franța, locul 4, după Albania; d) în prezent este pe punctul de a rata singurul obiectiv stabilit pentru Daum, anume calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia; d) are un  parcurs rușinos, ”reușita” lui Stancu din min.77 venind după patru meciuri fără niciun gol românesc.

Pentru a pierde toate aceste partide și pentru a rata singurul său obiectiv, Daum primește (conform chiar spuselor președintelui FRF) un salariu anual de 500.000 de euro. Nu vorbim de cifra de un milion, vehiculataă intens în presă. Dar chiar și cu 500.000, înseamnă cam 41.666 pe lună, adică circa 187.500 ron. Mai limpede, în lei vechi, Daum primește lunar de la FRF, pentru a pierde totul, cam 1,875 miliarde lei vechi. Cu bonusuri, diurne și diverse alte suplimentări sau prime el se ”duce” dincolo de 2 miliarde de lei vechi pe lună, un salariu nu tocmai rău, veți fi de acord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri