Numai terenurile de golf i-au adus lui Trump venituri de 288 de milioane de dolari în ultimul an. Dintre acestea, 19,8 milioane au venit de la clubul său din Bedminster, New Jersey, unde şi-a petrecut mai multe weekenduri ca preşedinte.

Declaraţia sa de avere de 98 de pagini, publicată de Biroul de Etică Guvernamentală, acoperă perioada ianuarie 2016 – 15 aprilie 2017.

Trump a raportat venituri de 37,2 milioane de dolari anul trecut de la resort-ul Mar-a-Lago, din Florida, unde l-a primit pe preşedintele Chinei şi a ordonat atacuri cu rachete împotriva Siriei.

Hotelul de lux din Washington i-a adus, până la mijlocul lunii aprilie, venituri de 19,7 milioane de dolari.

De asemenea, preşedintele american a obţinut 7 milioane de dolari din cărţi şi 11 milioane de dolari de la concursul Miss Universe, potrivit news.ro. Liderul de la Casa Albă mai primeşte 84.000 de dolari ca pensie de la Screen Actors Guild.

În total, Donald Trump a obţinut venituri de aproximativ 600 – 650 de milioane de dolari. Documentele fac imposibilă calcularea exactă a sumelor, pentru că formularele le permit oficialilor guvernamentali să treacă cifre în funcţie de plafon. De exemplu, terenul său de golf fin Aberdeen, Scoţia, este trecut ca având o valoare de „peste 50 de milioane de dolari”.

Trump a anunţat că şi-a vândut toate acţiunile în iunie 2016, pentru a evita conflictul de interese, iar declaraţia publicată vineri pare să confirme acest lucru. Include, însă, venituri din capitaluri şi dividende, probabil de dinainte de vânzare.

Documentul face referire şi la un credit important – cuprins între cinci şi 25 de milioane de dolari – de la UBS Estate Investments. Creditul are o rată a dobânzii de 6,18%, pe care Trump l-a refinanţat de la Ladder Capital la o rată a dobânzii mult mai mică – 4,05%.

În total, Trump are ipoteci şi credite de cel puţin 311 milioane de dolari.

Declaraţia arată investiţiile, activele, venitul şi conturile de pensii ale preşedintelui, dar este diferită de declaraţia de impozit, depusă la Fisc, pe care Trump refuză să o publice şi care ar dezvălui mult mai multe despre afacerile sale, inclusiv eventuale legături de afaceri în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =