Caută
Close this search box.

DNA a pus sechestru de peste 30 de milioane de lei în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor tv

 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au instituit miercuri sechestru, în vederea confiscării, asupra unor bunuri în valoare de peste 30 de milioane de lei, în dosarul privind vânzarea de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga I, informează DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, în vederea confiscării speciale procurorii anticorupție au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparțin societăților comerciale Bodu SRL (până la concurența sumei de 16.771.659 lei) și RCS & RDS SA (până la concurența sumei de 13.714.414 lei).

DNA anunţă că Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, a fost pus sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi complicitate la spălare de bani. Procurorii au pus sechestru pe bunurile companiei până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei.

Printre altele, Ioan Bendei nu poate părăsi teritoriul României fără acordul procurorului de caz şi nu poate lua legătura cu mai multe persoane, printre care şi cu cei cercetaţi alături de el.

„În vederea confiscării speciale, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparţin societăţilor comerciale BODU SRL (până la concurenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei)”, anunţă DNA.

Tot sub control judiciar este cercetat şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, acesta fiind acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri