Caută
Close this search box.

Dosarul OUG 13 a fost clasat de Parchetul General. Iordache: Am făcut ce era corect

Florin Iordache a declarat luni, la Parlament, că decizia Parchetului General de a clasa dosarul privind OUG 13 este una normală, în condiţiile în care el a arătat tot timpul că tot ceea ce s-a făcut la Ministerul Justiţiei a fost legal şi constituţional.

„E o decizie normală. Parchetul General, în urma declinării de la DNA a acestui dosar, a făcut propriile cercetări şi a închis azi definitiv dosarul care viza OUG 13. Eu am spus de-a lungul timpului că tot ceea ce s-a făcut la Ministerul Justiţiei, cât şi în Guvern, care a vizat OUG 13, au fost lucruri normale, legale şi constituţionale. Şi Curtea Constituţională a stabilit că toţi paşii procedurali pe care i-am făcut au fost legali şi constituţionali”, a afirmat Florin Iordache, întrebat cum vede decizia Parchetului General de a clasa dosarul privind OUG 13.

Fostul ministru a susţinut că a fost şi un exerciţiu de imagine şi foarte multă dezinformare.

„A fost cred eu un exerciţiu de imagine în acea perioadă ca o parte din membrii cabinetului să fie chemaţi la audieri la DNA, iată că s-a constatat acum că tot ceea ce s-a făcut în privinţa OUG 13 a fost un demers corect, normal, aşteptat. În acelaşi timp cred că a fost şi foarte multă dezinformare pentru că, dacă la acel moment singurul punct în suspans era dacă e nevoie sau nu prag, s-a stabilit prin decizia ulterioară a CCR că e nevoie de prag (privind infracţiunea de abuz în serviciu – n.r.)”, a completat Iordache, potrivit digi24.ro.

Privind stenogramele potrivit Codruţa Kovesi şi-ar fi asumat acest dosar, Iordache a răspuns: „Şi-a asumat dar asta nu înseamnă că asumarea a fost o asumare corectă şi legală, prin decizia de azi a PG şi DNA – e parte a Parchetului General, nu invers – s-a constatat că ce am făcut eu a fost un demers legal. S-a demonstrat că activitatea guvernului de la acel moment a fost una legală”.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a clasat, luni, dosarul referitor la OUG 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri